Багато харчових продуктів можуть надавати цілющу дію на організм.
Тому ми вирішили вам розповісти про овочі та їх корисні властивості.
1. Помідор. Він є хорошим засобом від ранніх зморшків, бо чинить негативний вплив на вільні радикали. Обережніше з томатами потрібно бути тим, хто страждає на подагру або має камені в нирках. В цьому випадку споживання їх потрібно обмежити.
2. Огірок. Здатний нормалізувати обмінні процеси, запобігти розвитку подагри (або полегшити її перебіг), а також розріджувати кров.
3. Буряк. Це овоч позитивно позначається на складі крові, покращуючи її біохімічні властивості. Слід пам'ятати, що буряк може знижувати тиск, тому буряковий сік потрібно розбавляти іншим в співвідношенні 1: 1, а для гіпотоніків це співвідношення буде 1: 2.
4. Солодкий перець. Містить антиоксиданти, які виводять солі. Тому може бути хорошим засобом профілактики остеохондрозу.
5. Морква. Є хорошим засобом проти гельмінтів, а також для поліпшення зору. Приймати її рекомендується з додаванням рослинної олії або сметани.
6. Капуста. Вважається м'яким жовчогінним засобом. Також її можна приймати при запорах.
7. Картопля. При наявності гастриту з підвищеною кислотністю цей овоч буде особливо корисний. Також на нього потрібно звернути увагу при виразковій хворобі.
8. Гарбуз. Цей дар осені здатний знижувати загальний рівень нервозності, покращувати сон, очищати організм від токсинів. Позитивно позначається гарбуз на перистальтиці кишківнику і допомагає зору.
9. Корінь петрушки. Налагодить роботу щитовидної залози і надниркових залоз, буде корисний при хворобах нирок.
10. Корінь селери. Має властивість зміцнювати імунітет, покращувати стан при цукровому діабеті, а також має легку антибактеріальну дію.
Як бачите, більшість овочів здатні надавати цілющу дію, тому їх потрібно частіше включати у свій раціон.