• Головна
  • Обирайте яку паску готувати на Великдень, - РЕЦЕПТИ
15:00, 4 квітня 2020 р.

Обирайте яку паску готувати на Великдень, - РЕЦЕПТИ

Обирайте яку паску готувати на Великдень, - РЕЦЕПТИ

Слідкуйте за новинами у Telegram

Підписуйтесь на нашу сторінку у Facebook

В цьому році православне свято Великодня випадає на 19 квітня. Тому вже можна готуватися, запасатися інгредієнтами для приготування смачних пасок.

Редакція 06153 зібрала незвичайні, та водночас прості, рецепти пасок.

Сирна паска

Заміна всім звичної випічки - сирна пасочка. Вона вже випробувана серед кулінарів України та продовжує набирати популярність.

Складові:

  • 5 яєць
  • 1 кг сиру
  • 200 г вершкового масла
  • 200 г цукру
  • 200 г сметани
  • лимонна цедра
  • цукати
  • ваніль
  • родзинки
  • мигдаль

Приготування:

Сир протерти через сито, змішати його з маслом, яйцями і сметаною. Скласти все в каструлю, перемішати і поставити на невеликий вогонь. Постійно помішувати дерев'яною ложкою. Як тільки маса дійде до кипіння, зняти з плити і поставити на лід або в таз з холодною водою. Постійно помішувати, поки суміш не охолоне. Додати цукор, ваніль, родзинки, сухофрукти за смаком. Все ретельно перемішати, викласти в підготовлену форму і залишити в холодному місці на 12 годин.

Гарбузова паска

Ще один нестандартний, корисний і яскравий варіант.

Складові:

  • 500 г молока
  • 300 г гарбуза
  • 200 г вершкового масла
  • 3 яйця (можна і без них)
  • 200 г цукру
  • 50 г пресованих дріжджів або 10-15 г сухих (читайте інформацію про пропорції на упаковці)
  • 1,5 кг борошна
  • сіль за смаком
  • 1/4 ч.л. ваніліну або пакетик ванільного цукру

Приготування:

Гарбуз помити, очистити від шкірки і насіння, нарізати дрібними шматочками, посипати цукровим піском і дати постояти до виділення соку, відварити в ньому на повільному вогні до готовності. Масу протерти через дрібне сито, додати молоко, масло, яйця, цукор, сіль і розведені в невеликій кількості теплого молока дріжджі. Замісити тісто, поступово добавляючи невеликі порції борошна і дати йому піднятися. Підготовлені форми заповнити тестом до половини, дати йому підійти до повного заповнення форми і випікати в духовці при температурі 180-200 градусів до готовності. Готовність перевірити дерев'яною паличкою.

Паска бездрожова

Складові:

  • 400 г борошна
  • 60 г вершкового масла
  • 300 мл молока
  • 2 яйця
  • 1 ст. цукру
  • ½ ч. Л. соди
  • ½ ст. мигдалю
  • ½ ст. цукатів
  • 4 ст. л. лимонного соку
  • цедра ½ лимона
  • ванілін

Приготування:

Масло розтерти з жовтками і цукром, вливаючи лимонний сік по краплині. Додати борошно, молоко, ванілін, цедру, подрібнений мигдаль, цукати. Все вимішати і в самому кінці покласти соду і збиті білки. Як тільки сода і білки виявилися в тісті, інтенсивно і довго його мішати не можна. Випікати при температурі 180-200 ° С протягом 40-50 хвилин.

Паска моментальна

Складові:

  • 700 г борошна
  • 25 г свіжих дріжджів
  • 1/4 л молока
  • 1/4 л сметани
  • 1 ст. цукру
  • 5 яєць
  • 175 г вершкового масла
  • 1 ч. Л. кориці

Приготування:

Розвести дріжджі в теплому молоці, додати сметану і розм'якшене масло. Яйця збити з цукром і влити в молочну закваску. Додаючи потроху борошно, вимішати тісто з додаванням кориці. Поставити тісто на ніч в холодильник до відділу для овочів.

Вранці дістати тісто і дати йому трохи постояти в теплі, розкласти по формах, заповнюючи їх на третину обсягу і випікати при середній температурі (160 ° С) 40-45 хвилин. Прикрасити за бажанням.

Паска класична

Складові:

  • 750 г борошна
  • 1,5 ст. молока
  • 1 ст. цукру
  • 225 г вершкового масла
  • 35 г сухих дріжджів
  • 5 яєць
  • 1 ст. родзинок
  • 1 ч. Л. солі
  • 1/2 ст. л. кардамону
  • 1 пакетик ванільного цукру

У теплому молоці (36 ° С) розвести сухі дріжджі і додати дрібку цукру, ретельно розмішати. Вбити яйця і збити масу віночком (ні в якому разі не блендером). Потім потроху всипати борошно, помішуючи, і в кінці покласти сіль. Розтопити вершкове масло і влити в тісто. Все ще раз добре перемішати. Додати кардамон, ваніль, родзинки, викласти тісто на дошку і добре вимісити руками. Покласти тісто в глибоку ємність, накрити вологою тканиною - льоном або бавовною, і поставити в тепле місце без протягів. Коли тісто підніметься вдвічі, розім’яти його вручну і знову поставити підходити. Почекати поки воно підійде втретє.

Обмазати форми вершковим маслом і злегка присипати борошном. Заповнити тістом на одну третину і почекати поки воно підніметься до країв. Випікати в духовці, розігрітій до 160 ° С, приблизно 45 хвилин.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Ділимось рецептами Великодніх пасок #великодень #рецепти пасок
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
live comments feed...