Обирайте яку паску готувати на Великдень, - РЕЦЕПТИ

Слідкуйте за новинами у Telegram

Підписуйтесь на нашу сторінку у Facebook

В цьому році православне свято Великодня випадає на 19 квітня. Тому вже можна готуватися, запасатися інгредієнтами для приготування смачних пасок.

Редакція 06153 зібрала незвичайні, та водночас прості, рецепти пасок.

Сирна паска

Заміна всім звичної випічки - сирна пасочка. Вона вже випробувана серед кулінарів України та продовжує набирати популярність.

Складові:

  • 5 яєць
  • 1 кг сиру
  • 200 г вершкового масла
  • 200 г цукру
  • 200 г сметани
  • лимонна цедра
  • цукати
  • ваніль
  • родзинки
  • мигдаль

Приготування:

Сир протерти через сито, змішати його з маслом, яйцями і сметаною. Скласти все в каструлю, перемішати і поставити на невеликий вогонь. Постійно помішувати дерев'яною ложкою. Як тільки маса дійде до кипіння, зняти з плити і поставити на лід або в таз з холодною водою. Постійно помішувати, поки суміш не охолоне. Додати цукор, ваніль, родзинки, сухофрукти за смаком. Все ретельно перемішати, викласти в підготовлену форму і залишити в холодному місці на 12 годин.

Гарбузова паска

Ще один нестандартний, корисний і яскравий варіант.

Складові:

  • 500 г молока
  • 300 г гарбуза
  • 200 г вершкового масла
  • 3 яйця (можна і без них)
  • 200 г цукру
  • 50 г пресованих дріжджів або 10-15 г сухих (читайте інформацію про пропорції на упаковці)
  • 1,5 кг борошна
  • сіль за смаком
  • 1/4 ч.л. ваніліну або пакетик ванільного цукру

Приготування:

Гарбуз помити, очистити від шкірки і насіння, нарізати дрібними шматочками, посипати цукровим піском і дати постояти до виділення соку, відварити в ньому на повільному вогні до готовності. Масу протерти через дрібне сито, додати молоко, масло, яйця, цукор, сіль і розведені в невеликій кількості теплого молока дріжджі. Замісити тісто, поступово добавляючи невеликі порції борошна і дати йому піднятися. Підготовлені форми заповнити тестом до половини, дати йому підійти до повного заповнення форми і випікати в духовці при температурі 180-200 градусів до готовності. Готовність перевірити дерев'яною паличкою.

Паска бездрожова

Складові:

  • 400 г борошна
  • 60 г вершкового масла
  • 300 мл молока
  • 2 яйця
  • 1 ст. цукру
  • ½ ч. Л. соди
  • ½ ст. мигдалю
  • ½ ст. цукатів
  • 4 ст. л. лимонного соку
  • цедра ½ лимона
  • ванілін

Приготування:

Масло розтерти з жовтками і цукром, вливаючи лимонний сік по краплині. Додати борошно, молоко, ванілін, цедру, подрібнений мигдаль, цукати. Все вимішати і в самому кінці покласти соду і збиті білки. Як тільки сода і білки виявилися в тісті, інтенсивно і довго його мішати не можна. Випікати при температурі 180-200 ° С протягом 40-50 хвилин.

Паска моментальна

Складові:

  • 700 г борошна
  • 25 г свіжих дріжджів
  • 1/4 л молока
  • 1/4 л сметани
  • 1 ст. цукру
  • 5 яєць
  • 175 г вершкового масла
  • 1 ч. Л. кориці

Приготування:

Розвести дріжджі в теплому молоці, додати сметану і розм'якшене масло. Яйця збити з цукром і влити в молочну закваску. Додаючи потроху борошно, вимішати тісто з додаванням кориці. Поставити тісто на ніч в холодильник до відділу для овочів.

Вранці дістати тісто і дати йому трохи постояти в теплі, розкласти по формах, заповнюючи їх на третину обсягу і випікати при середній температурі (160 ° С) 40-45 хвилин. Прикрасити за бажанням.

Паска класична

Складові:

  • 750 г борошна
  • 1,5 ст. молока
  • 1 ст. цукру
  • 225 г вершкового масла
  • 35 г сухих дріжджів
  • 5 яєць
  • 1 ст. родзинок
  • 1 ч. Л. солі
  • 1/2 ст. л. кардамону
  • 1 пакетик ванільного цукру

У теплому молоці (36 ° С) розвести сухі дріжджі і додати дрібку цукру, ретельно розмішати. Вбити яйця і збити масу віночком (ні в якому разі не блендером). Потім потроху всипати борошно, помішуючи, і в кінці покласти сіль. Розтопити вершкове масло і влити в тісто. Все ще раз добре перемішати. Додати кардамон, ваніль, родзинки, викласти тісто на дошку і добре вимісити руками. Покласти тісто в глибоку ємність, накрити вологою тканиною - льоном або бавовною, і поставити в тепле місце без протягів. Коли тісто підніметься вдвічі, розім’яти його вручну і знову поставити підходити. Почекати поки воно підійде втретє.

Обмазати форми вершковим маслом і злегка присипати борошном. Заповнити тістом на одну третину і почекати поки воно підніметься до країв. Випікати в духовці, розігрітій до 160 ° С, приблизно 45 хвилин.

Ділимось рецептами Великодніх пасок великодень рецепти пасок
Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции
Оцените первым
(0 оценок)
Пока еще никто не оценил
236 просмотров в октябре
Пока никто не рекомендует
Авторизируйтесь ,
чтобы оценить и порекомендовать

Комментарии

Общество
19 октября свой день рождения отмечает Почетный гражданин города Бердянска Антонов Николай Антонович. Это человек активной жизненной позиции. С 1973 по 1983 года он был первым заместителем главы Бердянского исполкома. Потом возглавлял межрайонное управление газового хозяйства, завод «Шляхмаш», был генеральным директором производственного объединения «Південшляхмаш» и главой наблюдательного совета ОАО «Шляхмаш». Много лет был исполнительным директором Бердя...
Политика
Сегодня, 19 октября, в 19:15 Игорь Венцев, Валерий Баранов и другие кандидаты на пост городского головы Бердянска в прямом эфире на "Суспільне Запоріжжя". Онлайн встречу можно посмотреть по ссылке. "Суспільне Запоріжжя"  в соцсетях: @suspilne.zaporizhzhya @suspilne.zaporizhzhya Суспільне Запоріжжя
Политика
Предвыборная программа кандидата на пост городского головы Бердянска Константина Дадаева.
Спорт
В соревнованиях принимали участие спортсмены СК «Дзаншин» (мальчики и девочки 3 - 13 лет). На протяжении двух дней ребята сражались за право быть лучшими в эстафетах (на ловкость, скорость, точность), в фантом-кумитэ (техника и выносливость), вкумитэ (поединки). Все спортсмены были разбиты на возрастные категории. Многие принимали участие впервые и показали себя очень хорошо. Было видно, что все ребята старались, был положительный настрой и желание победит...
Общество
Громадською організацією «Відкрита економіка» з метою забезпечення пріоритетних потреб малого і середнього бізнесу регіону розпочато реалізацію проєкту «Створення інтерактивної відео студії ProBusinessStudio: чути, бачити, змінювати» в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру та за фінансової підтримки Фонда ООН у галузі народонаселення (UNFPA). Пандемія та поширення коронавірусу COVID-19 надали онлайн та відео напрямкам додатковий поштовх. Стрі...
Общество
По данным отдела здравоохранения, состоянием на 10 утра 19 октября в Бердянске 298 больных на Covid-19. 68 человек госпитализированы (18 нуждаются в кислородной терапии, ни одного на аппарате ИВЛ), 230 человек лечатся амбулаторно. Всего за весь период в Бердянске зарегистрировано 682 лабораторно подтвержденных случая заболевания на Covid-19 (новых случаев за выходные — 84). Выздоровели — 370 (за выходные — 18). Летальных случаев — 14 (за выходные — 1, мужч...
Общество
В новом атласе имеется вся актуальная информация об обновленном административно-территориальном устройстве области. Здесь и громады новых районов Запорожской области, и количество населения, названия улиц, площадей и др. Из 136 районов Украины, 5 находятся на территории Запорожской области. Также здесь насчитывается 67 территориальных громад. Для ознакомления с новым атласом перейдите по ссылке.
Происшествия
По данному факту открыто криминальное производство. Идет следствие. Так, 17 октября в 03:40 в Бердянское отделение полиции Главного управления Национальной полиции в Запорожской области поступило сообщение о дорожно-транспортном происшествии в селе Николаевка Бердянского района. Во время обзора места происшествия стражи порядка установили, что водитель автомобиля «ВАЗ» – местный житель 1977 года рождения. Двигаясь по улице Мира, не справился с управлением,...
Общество
Это событие произошло сегодня в 6:30 утра. А уже вечером терминал будет принимать пассажиров, рейса «Киев – Запорожье» авиакомпании Skyup. Завтра прибудут пассажиры авиакомпании «Мотор Січ». Со среды запланированы международные рейсы.